keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Vuosi 2014 polkaistaan käyntiin vauhdilla...G-jaoksen jääratapäivät Ranualla 23.-26.1.2014

Update 21.1.2014

Tässä vielä muutama juttu reissuun liittyen:

- Torstaina ensimmäisinä saapuvat voivat hakea mökkien avaimia (varaukset Markun nimellä) respasta, joka sijaitsee eläintarhan vieressä mökkikylää vastapäätä.

- Perjantaiksi on varattu buffet-ruokailu klo 17 Hotelli Ilveksestä ja siitä halukkaat voivat lähteä seuraamaan rallia Rovaniemelle.

- Lauantai-illalla menemme kodalle nauttimaan poronkäristystä, sovitaan aika tarkemmin paikan päälle. Markulla on ajankohtavaihtoehdot tiedossa.

- Ottakaa kuvauskalustoa mukaan mahdollisuuksien mukaan. Mitä enemmän saamme kuvaa ja videota sitä parempi. Julkaistaan niitä sitten netissä. Allekirjoittanut ottaa järkkärin mukaan.

Nähdään Ranualla!!


Update 19.1.2014

Rataa ajetaan jo kovaa vauhtia "sisään" Kivijärvellä - katso kuva sunnuntailta:


Kuvassa Markun poika testaa Meganeaan ja samalla uutta rataa Kivijärvellä. Kuvan ottanut Markku  Kivijärvi.



Update 18.1.2014

Tässä tuoreet terveiset Ranualta. Markku on perjantaina aurannut Kivijärven radan auki napakassa 25 asteen pakkasessa. Rata on 1,3 km pitkä ja kuulemma ajettava :).
Counting days..neljä kokonaista päivää ja sitten suunnataan kohti Ranuaa..ei huano ;)! Toivotaan, että liki 30 asteen pakkaset vähän hellittäisi ennen sitä.

Update 14.1.2014

Hyvältä näyttää jääratojen suhteen!! Reilu viikko aikaa ja tällä hetkellä toinen rata Kaitajärvellä on jo aurattu eli jokatapauksessa pääsemme ajamaan. Kivijärvellä tilanne on se, että Markku odottaa vielä pari päivää, mittaa jään paksuuden ja linkoaa (jos kaikki ok) sen jälkeen radan auki traktorilla.  Eli hyvin suurella todennäköisyydellä meillä on tänäkin vuonna kaksi rataa käytössä (yksi perjantaina ja toinen lauantaina).

Väkeä on edelleen tulossa 30-32 henkeä eli todella hyvin :). Luvassa siis värikäs viikonloppu! 

Rallin ajankohta meidän osalta tulee olemaan perjantaina, jolloin menemme Rovaniemen Mäntyvaaraan seuraamaan erikoiskoetta. Tällä hetkellä vielä pienellä varauksella lauantai-iltana on luvassa perinteisesti poronkäristystä hienossa kodassa, mutta vielä toistaiseksi varauksella. 

Muistakaa tarkistaa mm. pakkasnesteet ja akun kunto autoistanne, koska kylmää tulee näillä näkymin tänäkin vuonna olemaan. Nähdään siis viimeistään ensi viikon torstaina Ranualla!!


Update 5.1.2014

Alkuun kaikille Hyvää Uutta Vuotta 2014! Vuosi on vaihtunut ja reissu lähestyy. Virallinen ilmoittautuminen on päättynyt (jos et ole ilmottautunut ja mielit mukaan, niin keskustele asiasta Markun, Tapion tai Mikon kanssa, niin katsotaan sen hetkinen tilanne). Osallistujalistaa on päivitetty (ks. alempaa). Tulossa on yhteensä noin 30 henkeä (kaikkien nimiä ei ole osallistujalistassa). Tämän hetkinen fakta on se, että jäätilanne Ranualla ei ole kovin hyvä, koska pohjoisessakin on ollut melko lämmintä. Kovempia pakkasia on kuitenkin luvattu ja jos sääennuste pitää paikkansa, niin rata on auki ja pääsemme kurvaamaan. Viikon päästä olemme toivottavasti viisampia tämän suhteen. Tänne sivuille päivitetään tilannetta, kun ajankohta lähestyy.


Markku on varannut viisi kuuden hengen mökkiä Gulo Gulosta ja sopinut majoituksen hinnaksi 50 € / yö / hlö sis. aamupalan. Ratamaksut katsotaan paikan päällä erikseen. Myös kuljetuspolitiikka on selvinnyt eli yhteistä kuljetusta ei ole, vaan kukin huolehtii kuljetuksista itse. Ajamme samoissa paikoissa kuin aiempina vuosina (jäävaraus). Jonain iltana (joka lienee perjantai) menemme porukalla myös seuraamaan Artic Lapland Rallya (http://www.arcticrally.fi).


Nyt vain peukut pystyyn ja autot kuntoon ja uskotaan siihen, että reilun kahden puolen viikon päästä jäätilanne on hyvä ja pääsemme viettämään tätä hienoa, jo perinteeksi muodostunutta, tapahtumaa :)! Lisätietoja tarvittaessa Markulta, Tapiolta tai Mikolta!




Update 1.12.2013

Osallistujalistaa päivitetty / korjattu (löytyy alempaa). Osallistujalista senkun kasvaa ja näyttää siltä, että porukkaa ollaan saamassa todella hienosti paikalle. Jäätä on reilu 20 senttiä eli hyvältä näyttää. Markku on viime perjantaina käynyt jo Meganellakin jäällä ja hyvin kestää. Viikonloppuna on tullut paljon lunta eli rata on vielä vaiheessa, mutta onhan tässä aikaakin. Tällä kertaa ei muuta - tuleman pitää päivityksiä, kun uutta on kerrottavaa.


Update: 26.11.2013


Majoituspaikka on varmistunut ja se on lomakylä Gulo Gulo eli sama paikka kuin viime vuonna. Alla linkki lomakylän sivuille.

http://www.gulo.fi

Tuore päivitys "radan varrelta" - jäätä on jo noin 15 senttiä ja jos kelit jatkuvat samanlaisina niin hyvältä näyttää :). Markku on muodostellut toisen radan pohjaa moottorikelkalla. Kuulemma riittävällä vauhdilla, ettei kurveista tule liian tiukkoja autoille ;).

Osallistujalista on kasvanut - katso päivitetty lista alta. Sanottakoon, että osallistujalista alkaa näyttämään hyvältä ja paikalle ollaan saamassa todella hienoa kalustoa ympäri Suomea.


Tämän hetkinen osallistujalista (päivitetty 5.1.2014):
Tapio Piittari - 8 Gordini
Markku Kivijärvi - 8 Gordini ja Mitsu(?)
Mika Kalliokoski & mekaanikot - Mitsu ja SRC Mersu
Juha Keinonen - Lancia Integrale
Toni Herrala - 8 Gordini
Heimo Herrala - 8 Gordini
Jari Huhti
Mikko Nieminen - 8 Gordini
Pasi Penttilä
Asko Mansikka-aho - 8 Gordini (toivotaan, että Asko saa auton siihen mennessä valmiiksi, restaurointiprojekti on kuuleman mukaan loppusuoralla)
Eero Aho - 8 Gordini
Jukka Kätevä
Vesa Kalliokoski - 8 Gordini ja Volvo(?)
Harri Kalliokoski - 8 Gordini
Kalliokoskien pojat -> Jere, Niko ja muut
Hannu Roiha - GT Cortina + 6 henkeä ja kaksi autoa lisää






Original 30.10.2013
Alkaa olla taas se vuodenaika, kun ilmat kylmenee, maa on kohta valkoinen ja kaikki odottaa valkeaa Joulua.....vai miten se meni...taitaa olla kuitenkin niin, että Gordini-poppoo odottaa vieläkin enemmän jo legendaksi muodostunutta tammikuun loppupuolella järjestettävää Ranuan jäärataviikonloppua :). Nyt on varmistunut, että ensi vuonnakin pääsemme nauttimaan hienoista jääradoista, nopeista Sinisorsista, huikeista maisemista, Artic Lapland Rallista ja mikä parasta, tapaamaan muita Gordini-ihmisiä sekä vaihtamaan kuulumisia heidän kanssaan. Eli kuten otsikkokin kertoo 23.-26.2014 on Suomen Renault kerhon alaisen Gordini-jaoksen järjestämät jääratapäivät Ranualla. Tässä kohtaa toivotan kaikki Renault ihmiset ja heidän ystävänsä lämpimästi tervetulleiksi tähän tapahtumaan, joka ei jätä ketään kylmäksi.


Tällä hetkellä ei vielä ole hirveästi tietoa järjestelyistä eli millä mennään Ranualle (rekalla vai trailereilla), missä yövytään, missä ajetaan (uskoisin, että samoissa paikoissa kuin aikaisempinakin vuosina, mitäs sitä hyviä pois vaihtamaan) jne. Tulen päivittämään tätä juttua sen mukaan, kun uutta tietoa selviää eli seuratkaa tätä sivua niin pysytte ajan tasalla siitä mitä tuleman pitää. Ilmoittautumiset mahdollisimman pian Tapio Piittarille tai Markku Kivijärvelle. Lisätietoja saa tarvittaessa kyseisiltä henkilöiltä tai allekirjoittaneelta. Mitä aiemmin meillä on sitovat ilmoittautumiset sitä paremmin tiedämme varata majoitusta ja mahdollista kuljetuskalustoa. Jutun alaosasta löydät edellä mainittujen yhteystiedot.

Tässä muutama kuva aiempien vuosien Ranuan jääratapäiviltä:

Muutamana vuotena autojen kuljetusmuoto on ollut tämä. Kymmenen Sinisorsaa autonkuljetusrekassa - harvoin näin komiaa lastia on rekan kyydissä :)

Sorsat "varikolla" vetämässä henkeä ajamisen välissä. Vuonna 2009 mukana oli myös Ranskan vieras, joka tuli osittain ajamalla kotimaastaan asti

Harvoin on Ranuan eläinpuiston parkkipaikalla näin paljon nähty Gordineja - kuinka monta niitä on siellä vuonna 2014? 

Tapio vauhdissa 


Tapio Piittari puh.  040-5046400

Markku Kivijärvi puh. 040-5862165

Mikko Nieminen puh. 040-5794428

Ei muuta kuin ilmoittautumaan Tapiolle tai Markulle, Sorsat iskuun, piikkirenkaat naftaliinista esiin ja odottamaan, että tammikuu koittaa. Pitkähän siihen ei enää ole, joten pian pääsemme nauttimaan hienoista jääradoista sekä mahtavasta tunnelmasta!

Gordini-terveisin
-Mikko-